Tuesday, January 3, 2017

Την ίδια ώρα που ο σουλτάνος παραληρεί ενώπιον οπαδών του η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ «σκάζει» ΣΤΑΥΡΟΥΣ στους εξωτερικούς τοίχους.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο χρόνος για όλες τις επερχόμενες εξελίξεις μετρά αντίστροφα από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Από πού να αρχίσεις και που να σταματήσεις;

Δίπλα μας επιτελείται κοσμογονία διάλυσης.Η μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας με το σύνθημα «υπέρ της δημοκρατίας», και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μεταλλάχθηκε μετά το πραξικόπημα από πρόεδρος σε σουλτάνο στο χώρο Γιενί Καπί στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Γνωρίζει ότι αυτό το γεωστρατηγικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ανατολικής Θράκης ήταν αυτό που ήθελαν να του ¨φάνε¨.

Τις τελευταίες μέρες εκεί μένει και εκεί συγκεντρώνει τους φανατικούς οπαδούς του στέλνοντας με την συγκέντρωση αυτή ένα διπλό μήνυμα .

Προς τους Δυτικούς : ¨ δείτε τι χάσατε¨

Προς τους Ρώσους : ¨δείτε με τι θα παζαρέψουμε την Τρίτη 9 Αυγούστου που θα συναντηθούμε στην Πετρούπολη¨

Το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ πάει τάκα-τάκα.

Εκεί στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου θα τους συγκεντρώσει όλους και θα αποτελειώσει τους εγωισμούς της ανθρωπότητας.Όμως προς το παρόν ο κακομοίρης ο σουλτάνος βιώνει πλήρη ανασφάλεια.

Στρατιωτικός νόμος και οικονομικά αδιέξοδα στεγνώνουν την αγορά και σε λίγο και τα στομάχια των φανατικών οπαδών του που θα ψάχνουν στην γειτονιά μας εξιλαστήρια θύματα.

¨Οι Τούρκοι αγοράζουν μανιωδώς λίρα για να στηρίξουν την οικονομία τους.

Ξένo νόμισμα αξίας άνω των 10,8 δισ. δολ. έχουν ανταλλαγεί σε τουρκικές λίρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την 15η Ιουλίου και μετά οι ξένες καταθέσεις στη χώρα μειώθηκαν κατά 6,2% στα 163,6 δισ. δολ. σε από 174,1 δισ. δολ..

Γενικά, οι καταθέσεις στον τουρκικό τραπεζικό τομέα μειώθηκαν επίσης κατά 20,3 δισ. λίρες (6,8 δισ. δολ.) από τις 15 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου φθάνοντας 1,3 τρισ. λίρες (440 δισ. δολ.).

Η τουρκική λίρα ήταν υπό πίεση, πέφτοντας πάνω από 5% έναντι του δολαρίου μετά την 15η Ιουλίου, αλλά από τότε έχει ανακτήσει σχεδόν το 3% της αξίας της.¨ www.bankingnews.grΜέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον πόσο διακινδυνεύουν οι καταθέσεις των ξένων στην τουρκία;

H τουρκολάγνα μεταπολίτευση σε λίγο θα συνιστά παράπλευρη απώλεια;

Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν τον σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης.

¨Η διαρροή χρημάτων από την Ελλάδα καταλήγει και στην Τουρκία μέσω Μάλτας, ενώ έγιναν και πολλές καταθέσεις στη τουρκική τράπεζα Αk Bank! Τα χρήματα αυτά είχαν φύγει για την Τουρκία πριν από τις εκλογές και μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα δεν επέστρεψαν στην Ελλάδα, αλλά παρατάθηκε η προθεσμιακή κατάθεσή τους στην γειτονική χώρα.¨

Για όλα αυτά αισθανόταν περήφανοι οι γείτονες οθωμανοί τραπεζίτες και το διαλαλούσαν στα ΜΜΕ τους.
Ιδού μερικοί τίτλοι :

Η Haberturk έχει τίτλο «Οι Έλληνες πλούσιοι κατέφυγαν σε μας»

Η Aksam «Τα χρήματα των Ελλήνων »

Η Bugun «Ήρθαν χρήματα από τη γείτονα».

Η Cumhuriyet «Πριν από τις εκλογές είχαν έρθει από τη γείτονα χρήματα τα οποία παραμένουν».

Η Hurriyet «Τα χρήματα που διέφυγαν από τον Τσίπρα, ήρθαν στην Τουρκία».

Η Sabah «Ο Πλούσιος Έλληνας κατέφυγε στην Τουρκία»

Η Vatan «Οι Πλούσιοι Έλληνες που έφυγαν από τον Τσίπρα κατέφυγαν στην Τουρκία».

Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ http://www.onalert.gr/

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ έχει ο Ερντογάν ακόμα και με τις προσωρινές πλάτες της Ρωσίας;

¨O Ερντογάν γίνεται η προσωπικότητα που εκβιάζει το ΝΑΤΟ και θέλει να αλλάξει τους παγκόσμιους κανόνες ισχύος ως νέος ισχυρός του πλανήτη. Οι ονειρώξεις του τούρκου προέδρου οδηγούν σε μία τραγική κατάληξη αποτέλεσμα της οποίας θα είναι ο διαμελισμός της σημερινής Τουρκίας¨ Γεωργίου Μιχαήλ http://www.analystsforchange.org/

Την ΑΠΑΝΤΗΣΗ την δίνει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που δόλια την βεβήλωσε πρόσφατα και έτσι άνοιξε το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων παγκοσμίως.

Ο σουλτάνος δεν έχει χρόνο διαπραγματεύσεων.

Τα παζάρια τέλος.

Το 2013 και λίγο πριν ανακοινώσουν τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος Ερντογάν την πρόθεση τους να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τέμενος συνέβη το εξής περιστατικό :

¨Πλησίαζαν Χριστούγεννα 7 Δεκεμβρίου 2013.

Μεσημέρι και σερφάροντας στον υπολογιστή παρακολουθώ την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε ζωντανή λήψη μέσω web κάμερας earthcam.com/world/turkey/istanbul/

Ξαφνικά η προσοχή μου εστιάζεται στον εξωτερικό βορειοδυτικό τοίχο του περίαπτου αυτού οικοδομήματος.

Ένας τεράστιος ΣΤΑΥΡΟΣ σχηματίζεται.

Τρίβω τα μάτια μου , μήπως δεν βλέπω καλά. Όμως βλέπω ένα καλοσχηματισμένο εξωτερικό ΣΤΑΥΡΟ.¨

¨ η αποτυπωμένη αυτή ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ φωτοσκίαση συνεχίστηκε για αρκετές μέρες σε ζωντανή λήψη μέρα- νύκτα , μέχρι που η κάμερα αυτή φαίνεται να μεταφέρθηκε σε άλλη θέση και σε διαφορετική γωνία λήψης¨

¨ όμως από όπου και να λαμβάνει εικόνες η web αυτή κάμερα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό αναδεικνύοντας την τουριστική αξία της περιοχής κάτι που νοιάζει ιδιαιτέρως τους τούρκους¨

Σήμερα λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ομιλία του Ερντογάν ανατρέχω πάλι σε τέτοια κάμερα της συγκεκριμένης περιοχής , η οποία δεν λαμβάνει λήψη σε σταθερά πλάνα αλλά περιφέρεται εδώ και εκεί.

Ίσως γιατί θέλει να αποκρύψει κάτι;

Πράγματι όσες φορές τολμά να αναδείξει το περίαπτο μεγαλείο του οικοδομήματος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ αποτυπώνει και σήμερα από απόσταση την ίδια ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗ φωτοσκίαση.

Ο χρόνος για όλες τις επερχόμενες εξελίξεις μετρά αντίστροφα από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


http://www.pentapostagma.gr